Belgrade, 14. januar 2021.

Razvoj poslovanja mikro i malih preduzeća uz podršku Kraljevine Norveške

Odabrana preduzeća će tokom šest meseci raditi sa timom eksperata na unapređenju i razvoju poslovanja, koje će dalje doprineti rastu preduzeća, otvaranju novih radnih mesta i osnaživanju malih dobavljača u svom lancu proizvodnje.

Program stručne i finansijske podrške održivim mikro i malim preduzećima u nerazvijenim sredinama, koji sprovodi Smart Kolektiv u partnerstvu sa udruženjima ProAktiv iz Niša i Putevima preduzetništva iz Novog Sada uz finansijsku podršku Kraljevine Norveške preko projekta “Norvaška za vas - Srbija”, obuhvatiće do deset preduzeća koja doprinose razvoju lokalne zajednice kroz zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva i uključivanje u svoj lanac malih lokalnih proizvođača i poljoprivrednih gazdinstava. 

Program je namenjen preduzećima koja su registrovana i posluju u Bogatiću, Bosilegradu, Babušnici, Irigu, Lebanu, Leskovcu, Malom Iđošu, Novom Pazaru, Srbobranu i Varvarinu. Pravo učešća imaju preduzeća koja posluju najmanje dve godine i imaju već razvijene proizvode i usluge koji su testirani na tržištu.

Odabrana preduzeća će tokom šest meseci raditi sa timom eksperata na unapređenju i razvoju poslovanja, koje će dalje doprineti rastu preduzeća, otvaranju novih radnih mesta i osnaživanju malih dobavljača u svom lancu proizvodnje. Preduzeća sa najvećim potencijalom za dalji rast i zapošljavanje će u okviru programa moći da konkurišu i za bespovratna sredstva u iznosu od 6.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti. Osim toga, preduzeća će imati priliku da, kroz organizaciju tri promotivna događaja i prodajna sajma u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, predstave svoja preduzeća široj javnosti i razviju saradnju sa drugim društveno odgovornim organizacijama, preduzećima i kompanijama u Srbiji. 

Sve informacije o programu, kriterijumima za učešće i smernicama za prijavljivanje dostupne su na sajtu Smart kolektiva, a prijavljivanje traje do 31. januara 2021. godine.