Kragujevac, 13. novembar 2020.

Razvoj metalske i mašinske industrije uz pomoć Norveške

Podrška može biti pružena za optimizaciju procesa proizvodnje primenom Lean i Kaizen metodologije i uspostavljanje efikasnog sistema za obezbeđivanje potrebne radne snage kroz sprovođenje obuka na radnom mestu za deficitarna zanimanja

Razvojni biznis centar Kragujevac i Centar za preduzetništvo iz Kragujevca raspisali su Javni poziv Poslodavcima iz metalo – prerađivačke i mašinske industrije sa teritorije opštine Knić i Grada Kraljeva za učešće u programu podrške razvoju poslovanja. Javni poziv je deo projekta „Konkurentni poslodavci za inkluzivno društvo“ koji finansira Kraljevina Norveška preko projekta „Norveška za vas - Srbija“.

Cilj programa podrške razvoju poslovanja i povećanju konkurentnosti poslodavaca iz oblasti metalo prerade i mašinstva kroz podršku za optimizaciju proizvodnog procesa, kao i obučavanje i zapošljavanje deficitarnog kadra.

Podrška može biti pružena za optimizaciju procesa proizvodnje primenom Lean i Kaizen metodologije i uspostavljanje efikasnog sistema za obezbeđivanje potrebne radne snage kroz sprovođenje obuka na radnom mestu za deficitarna zanimanja (analiza potrebnih zanimanja, razvoj programa obuke, regrutacija, obuka mentora i instruktora unutrar kompanija, sprovođenje obuka na radnom mestu, testiranje i evaluacija kandidata).

Program je namenjen poslodavcima iz metalo – prerađivačke i mašinske industrije, koji su registrovani na teritoriji Grada Kraljeva i opštine Knić. Izabranim privrednim subjektima biće pružena odgovarajuća podrška u krojena prema njihovim potrebama. 

Rok za prijavljivanje je 9. decembra 2020, do 15 časova.  

Za sve informacije o javnom pozivu, načinu prijavljivanja, uslovima i kriterijumima, možete se informisati, putem imejla info@rbcentar.org, telefonom 034/502-557 ili lično u prostorijama Razvojnog biznis centra Kragujevac, ulica Trg topolivaca 4, Kragujevac, kancelarija br 11. Kompletan tekst javnog poziva i prijavni formular možete preuzeti na sajtu Razvojnog biznis centra.