Niš-Kragujevac, 1. decembar 2020.

Podrška Norveške prehrambenom sektoru u Jablaničkom i Raškom okrugu

Na konkursu će biti odabrano dvadeset proizvođača hrane koji će uzeti učešće u aktivnostima prilagođenim individualnim potrebama svakog korisnika.

Udruženje ENECA i Razvojni biznis centar Kragujevac (RBC) pozivaju sva zainteresovana preduzeća i preduzetničke radnje sa teritorije Jablaničkog i Raškog okruga se prijave za učešće u projektu „Osnaženi biznisi za zapošljavanje mladih“, koji podržava Kraljevina Norveška kroz projekat “Norveška za vas - Srbija”.

Na konkursu će biti odabrano dvadeset proizvođača hrane koji će uzeti učešće u aktivnostima prilagođenim individualnim potrebama svakog korisnika. Predviđeni su vrhunski biznis treninzi i profesionalna konsultantska podrška za sve biznise, učešće na međunarodnom regionalnom sajmu proizvođača hrane za 10 biznisa (izlaganje na promotivnom događaju biće realizovano u zavisnosti od epidemioloških mera); sertifikacija poslovanja za odgovarajuće sisteme kvaliteta za 10 biznisa i pokrivanje troškova zarada za mesec dana angažovanja najmanje dva mlada praktikanta.

Korisnici su u obavezi da aktivno učestvuju u realizaciji projektnih aktivnosti, i da najmanje jedan zaposleni prisustvuje projektnim aktivnostima. Odabrana preduzeća i radnje omogući će praksu za dva mlada nezaposlena lica u trajanju od jednog meseca (troškovi obuke pokriveni od strane projekta), dok će u toku realizacije projekta zaposliti najmanje jednu osobu koje je prethodno bilo na praksi.  

Konkurs je otvoren do 10. decembra 2020. godine do 16 časova.

Smernice za podnošenje prijava, kao i prijavni formular mogu se preuzeti sa sajtova  www.eneca.org.rs i www.rbcentar.org, dok sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na konkurs možete postaviti na broj telefona 062/528-228 i 034/502-557 radnim danom od 10 do 14 časova.