Leskovac, 15. septembar 2020.

Nova radna mesta u Leskovcu uz podršku Norveške

Leskovački preduzetnik Marko Cvetković iz sela Nakrivanj godinama imao problema sa utovarom robe u svojoj strugari “Crni-plus Nakrivanj”, koji je uspeo da prevaziđe i poboljša poslovanje uz podršku Kraljevine Norveške.

Otvaranje novih radnih mesta u lokalnim sredinama jedna je od prioriteta Vlade Srbije, ali i samih privrednika, kako bi razvijali svoje poslovanje. Kraljevina Norveška preko projekta “Norveška za vas – Srbija”, obezbedila je više od pola miliona evra podrške za 68 preduzetnika i malih preduzeća, kako bi povećali svoje kapacitete i zaposlili više od 70 osoba.

Tako je i leskovački preduzetnik Marko Cvetković iz sela Nakrivanj godinama imao problema sa utovarom robe u svojoj strugari “Crni-plus Nakrivanj”, koji je uspeo da prevaziđe i poboljša poslovanje uz podršku Kraljevine Norveške. Aplicirao je za nabavku viljuškara, čime je znatno olakšao svakodnevni rad, i dobio sredstva od oko 8.300 evra uz sopstveni doprinos od 2.100 evra.

“Podrška Kraljevine Norveške mi je od velike koristi, jer sada mnogo lakše možemo da podižemo težak teret u strugari, a preuzeo sam na sebe obavezu da primim još dva nova radnika u stalni radni odnos. Takođe, moja kompanija planira i društveno odgovorne aktivnosti u našem selu, tako što ćemo izdvojiti sredstva za uređenje školskog dvorišta u isturenom odeljenju Osnovne škole “Bora Stanković” u Nakrivnju”, ističe vlasnik ovog preduzeća, Marko Cvetković.