Temerin, 15. mart 2021.

Jačanje metalskog sektora uz podršku Norveške

Kompanije, mala i srednja preduzeća koja posluju u metalskoj i mašinskoj industriji Srbije mogu da konkurišu do 15. aprila 2021. godine za različite vrste pomoći

Kompanije, mala i srednja preduzeća koja posluju u metalskoj i mašinskoj industriji Srbije iz Aleksinca, Trstenika, Brusa, Kraljeva, Prokuplja, Kuršumlije, Boljevca, Ćuprije, Paraćina, Svrljiga, Blaca, Žitorađe, Soko Banje, Knjaževca i Despotovca, mogu da konkurišu do 15. aprila 2021. godine za različite vrste pomoći u okviru konkursa koji su raspisali Vojvodina Metal Cluster - VMC, Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Srbije i ENECA. Ova aktivnost sprovodi se u okviru projekta „SoK-Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP“, koji je podržala Kraljevina Norveška preko projekta „Norveška za vas – Srbija“.

Odabranim kompanijama biće obezbeđeno učešće na poslovnim B2B susretima sa potencijalnim kupcima i partnerima, sertifikovana obuka za interne proverivače sistema kvaliteta ISO, ISO standardizacija kvaliteta (npr. ISO 9001,ISO 14000, CE–znak i dr.), kao i konsultantska podrška i učešće u programu podrške za razvoj i komercijalizaciju inovacija „VMC – Inovativni pul“ i druga sertifikovana obuka i mentorska podrška. Kompanija, malo ili srednje preduzeće ili preduzetnik treba da omogući jednomesečnu praksu i zaposlenje za najmanje jednu nezaposlenu osobu, a troškovi obuke biće pokriveni od strane projekta.

Cilj projekta „SoK-Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP“ je da poboljša poslovne performanse (tržišni potencijal, održivost i konkurentnost), kao i mogućnosti novog zapošljavanja u malim i srednjim preduzećima (MSP) metalskog/mašinskog sektora.

"Ova inovativna partnerska akcija tri respektabilne organizacije za podršku MSP koje deluju na nacionalnom nivou, će doprineti uravnoteženju socio-ekonomskog razvoja u Srbiji poboljšanjem poslovnog okruženja i potencijala lokalnih preduzeća u nerazvijenim područjima u cilju novog zapošljavanja i socijalne inkluzije marginalizovanih društvenih grupa", poručuju iz VMC.


Konkurs traje od 15. marta do 15. aprila 2021. godine u 15:00 sati. Poziv za podnošenje prijava, kao i prijavni formular mogu se preuzeti sa sajta VMC, dok sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na konkurs, zainteresovani mogu postaviti imejlom: office@vmc.rs i na telefon 063/755 8 305, radnim danom od 10 do 14 časova, zaključno sa 12. aprilom 2021. godine.