Београд, 14. јануар 2021.

Развој пословања микро и малих предузећа уз подршку Kраљевине Норвешке

Одабрана предузећа ће током шест месеци радити са тимом експерата на унапређењу и развоју пословања, које ће даље допринети расту предузећа, отварању нових радних места и оснаживању малих добављача у свом ланцу производње.

Програм стручне и финансијске подршке одрживим микро и малим предузећима у неразвијеним срединама, који спроводи Смарт Kолектив у партнерству са удружењима ПроАктив из Ниша и Путевима предузетништва из Новог Сада уз финансијску подршку Kраљевине Норвешке преко пројекта “Норвашка за вас - Србија”, обухватиће до десет предузећа која доприносе развоју локалне заједнице кроз запошљавање теже запошљивих категорија становништва и укључивање у свој ланац малих локалних произвођача и пољопривредних газдинстава. 

Програм је намењен предузећима која су регистрована и послују у Богатићу, Босилеграду, Бабушници, Иригу, Лебану, Лесковцу, Малом Иђошу, Новом Пазару, Србобрану и Варварину. Право учешћа имају предузећа која послују најмање две године и имају већ развијене производе и услуге који су тестирани на тржишту.

Одабрана предузећа ће током шест месеци радити са тимом експерата на унапређењу и развоју пословања, које ће даље допринети расту предузећа, отварању нових радних места и оснаживању малих добављача у свом ланцу производње. Предузећа са највећим потенцијалом за даљи раст и запошљавање ће у оквиру програма моћи да конкуришу и за бесповратна средства у износу од 6.000 долара у динарској противвредности. Осим тога, предузећа ће имати прилику да, кроз организацију три промотивна догађаја и продајна сајма у Београду, Нишу и Новом Саду, представе своја предузећа широј јавности и развију сарадњу са другим друштвено одговорним организацијама, предузећима и компанијама у Србији. 

Све информације о програму, критеријумима за учешће и смерницама за пријављивање доступне су на сајту Смарт Kолектива, а пријављивање траје до 31. јануара 2021. године.