Лесковац, 15. септембар 2020.

Нова радна места у Лесковцу уз подршку Норвешке

Лесковачки предузетник Марко Цветковић из села Накривањ годинама имао проблема са утоваром робе у својој стругари “Црни-плус Накривањ”, који је успео да превазиђе и побољша пословање уз подршку Kраљевине Норвешке.

Отварање нових радних места у локалним срединама једна је од приоритета Владе Србије, али и самих привредника, како би развијали своје пословање. Kраљевина Норвешка преко пројекта “Норвешка за вас – Србија”, обезбедила је више од пола милиона евра подршке за 68 предузетника и малих предузећа, како би повећали своје капацитете и запослили више од 70 особа. 
Тако је и лесковачки предузетник Марко Цветковић из села Накривањ годинама имао проблема са утоваром робе у својој стругари “Црни-плус Накривањ”, који је успео да превазиђе и побољша пословање уз подршку Kраљевине Норвешке. Аплицирао је за набавку виљушкара, чиме је знатно олакшао свакодневни рад, и добио средства од око 8.300 евра уз сопствени допринос од 2.100 евра.

“Подршка Kраљевине Норвешке ми је од велике користи, јер сада много лакше можемо да подижемо тежак терет у стругари, а преузео сам на себе обавезу да примим још два нова радника у стални радни однос. Такође, моја компанија планира и друштвено одговорне активности у нашем селу, тако што ћемо издвојити средства за уређење школског дворишта у истуреном одељењу Основне школе “Бора Станковић” у Накривњу”, истиче власник овог предузећа, Марко Цветковић.