Књажевац, 4. септембар 2019.

Књажевац добија обновљени стадион

Реконструкција комплекса градског стадиона у општини Књажевац, коју Краљевина Норвешка финансира преко пројекта „Норвешка за вас – Србија“, трајаће до октобра 2019, чиме ће бити побољшани услови за рекреацију и бављење спортом готово 15.000 деце, младих и спортиста који користе овај комплекс, саграђен седамдесетих година прошлог века.

Радови на обнови стадиона обухватају уградњу система за наводњавање, асфалтирање атлескте стазе, обнову травног засада оба помоћна терена за фудбал, израду металне ограде око стадиона и металне помоћних терена за фудбал, реконструкцију источне и западне зидане ограде стадиона.

Овај пројекат ће унапредити услове око 9.400 деце и младих у Књажевцу, 2.200 чланова локалних спортских клубова, око 3.000 становнике општине који се рекреативно баве спортом и око 300 спортиста који се сваке године припремају за такмичења.

Уз инфраструктурне радове, биће израђен и Правилник о начину коришћења и управљања спортским комплексом и План развоја спорта са фокусом на рањиве групе, у сарадњи са програмом Swiss PRO.

Укупна вредност радова износи око 220.000 евра, од чега Краљевина Норвешке улаже 100.000, а Општина Књажевац учествује са 120.000 евра.