Владичин Хан, 29. септембар 2020.

Канализација за 500 становника Владичиног Хана захваљујући Норвешкој

Изградњом канализационе мреже за домаћинства у селу Стубал у Владичином Хану и прикључењем на главну канализациону мрежу створени су услови и за изградњу канализационе мреже у суседном селу Прибој.

Више од 500 становника села Стубал у Владичином Хану добило је приступ канализационој мрежи, дугој 730 метара, која је изграђена уз подршку Kраљевине Норвешке преко пројекта „Норвешка за вас – Србија“. 

"Веома смо захвални на подршци Kраљевине Норвешке у решавању комуналних проблема становника Владичиног Хана. Kроз реализацију пројекта „Норвешка за вас – Србија“ сада је решен вишедеценијски проблем 30 породица у селу Стубал, које нису имале прикључак на канализациону мрежу. Надамо се да ће се овако успешна сарадња наставити не само преко пројекта „Норвешка за вас – Србија“ већ и преко других програма и пројеката које финансира Kраљевина Норвешка", каже председник општине Владичин Хан Горан Младеновић.

Пројекат је обухватао геодетске и земљане радове, као и полагање и уградњу канализационих цеви и шахтова. Изградњом канализационе мреже за домаћинства у селу Стубал у Владичином Хану и прикључењем на главну канализациону мрежу створени су услови и за изградњу канализационе мреже у суседном селу Прибој.

“Побољшање квалитета живота људи у мање развијеним подручјима земље један је од приоритета пројекта “Норвешка за вас - Србија”, самим тим увођење канализације у Владичином Хану један је од важних корака ка унапређењу локалне инфраструктуре”, истиче в.д. менаџерке пројекта “Норвешка за вас - Србија” Милица Дошеновић. 

Kраљевина Норвешка финансирала је овај пројекат са 100.000 евра, док је општина Владичин Хан учествовала са 10.000 евра.