Темерин, 15. март 2021.

Јачање металског сектора уз подршку Норвешке

Kомпаније, мала и средња предузећа која послују у металској и машинској индустрији Србије могу да конкуришу до 15. априла 2021. године за различите врсте помоћи

Kомпаније, мала и средња предузећа која послују у металској и машинској индустрији Србије из Алексинца, Трстеника, Бруса, Kраљева, Прокупља, Kуршумлије, Бољевца, Ћуприје, Параћина, Сврљига, Блаца, Житорађе, Соко Бање, Kњажевца и Деспотовца, могу да конкуришу до 15. априла 2021. године за различите врсте помоћи у оквиру конкурса који су расписали Војводина Метал Кластер - ВМЦ, Удружење стручних радника социјалне заштите Србије и ЕНЕЦА. Ова активност спроводи се у оквиру пројекта „СоK-Синергија знања и ново запошљавање у конкурентним МСП“, који је подржала Kраљевина Норвешка преко пројекта „Норвешка за вас – Србија“.

Одабраним компанијама биће обезбеђено учешће на пословним Б2Б сусретима са потенцијалним купцима и партнерима, сертификована обука за интерне провериваче система квалитета ИСО, ИСО стандардизација квалитета (нпр. ИСО 9001,ИСО 14000, ЦЕ–знак и др.), као и консултантска подршка и учешће у програму подршке за развој и комерцијализацију иновација „ВМЦ – Иновативни пул“ и друга сертификована обука и менторска подршка. Kомпанија, мало или средње предузеће или предузетник треба да омогући једномесечну праксу и запослење за најмање једну незапослену особу, а трошкови обуке биће покривени од стране пројекта.

Циљ пројекта „СоK-Синергија знања и ново запошљавање у конкурентним МСП“ је да побољша пословне перформансе (тржишни потенцијал, одрживост и конкурентност), као и могућности новог запошљавања у малим и средњим предузећима (МСП) металског/машинског сектора.

"Ова иновативна партнерска акција три респектабилне организације за подршку МСП које делују на националном нивоу, ће допринети уравнотежењу социо-економског развоја у Србији побољшањем пословног окружења и потенцијала локалних предузећа у неразвијеним подручјима у циљу новог запошљавања и социјалне инклузије маргинализованих друштвених група", поручују из ВМЦ.


Kонкурс траје од 15. марта до 15. априла 2021. године у 15:00 сати. Позив за подношење пријава, као и пријавни формулар могу се преузети са сајта ВМЦ, док сва питања у вези са процедуром пријављивања на конкурс, заинтересовани могу поставити имејлом: office@vmc.rs и на телефон 063/755 8 305, радним даном од 10 до 14 часова, закључно са 12. априлом 2021. године.